Herinneringen

Twaalf jaar geleden zat ik in The Gambia. Ik woonde toen op Barakunda compound (woonerf) bij Mr. Barry, zijn twee vrouwen, meerdere kinderen, veel neven en nichten, huurders en gast arbeiders uit Senegal. Elke ochtend begon met attaya (hele sterke groene thee met heel veel suiker) en een lekker stuk verse tapalapa uit eigen bakkerij. Over de deze bakkerij heb ik toen een foto serie gemaakt. En als ik de foto’s zie ruik ik weer de geur van vers gebakken tapalapa.

Meer foto’s te zien op deze website: Tapalapa

1 2 4 7

Dansmakers

Voor alle dansliefhebbers: hou de website van Dansmakers Amsterdam in de gaten. Een fantastische plek op een inspirerende locatie waar jonge talentvolle choreografen zich kunnen ontwikkelen en presenteren. Echt zeer zeker de moeite waard!

Onlangs heb ik tijdens de (her)opening gefotografeerd en genoten van verschillende (dans) voorstellingen. 
042B0541 042B0726 042B0592 042B0628 042B0593

Dagboek van een Huisvrouw

Mensen met jonge kinderen kennen het wel, die eindeloze overvolle wasmand. Als het er überhaupt allemaal inpast. Dan mag je blij zijn als er een plekje vrij is op de bank. Zooooo irritant en vooral de gedachte erbij: houdt het oooooooit op???

9 november 2015 12:06

9 november 2015 12:06

Sinds 8 november 2015 kijk ik er echter anders tegen aan. Sindsdien is iedere volle waswand, elk kruimeltje op de grond, elke traan, elke wuif, elke lach, een Kodak momentje. Ik hou een dagboek bij. Een beeldend dagboek van alledaagse momenten. Hierdoor worden de kleinste alledaagjes die ik normaliter voor lief zou nemen, bijzonder. Noem het een soort beeldend omdenken. Het werkt heel inspirerend en bevrijdend.

Nieuwsgierig geworden? Dagboek van een Huisvrouw

8 november 2015 15:20

8 november 2015 15:20

10 november 2015 13:19

10 november 2015 13:19

12 november 2015 17:32

12 november 2015 17:32

13 november 2015 15:15

13 november 2015 15:15

18 november 2015 08:04

18 november 2015 08:04

18 november 2015 15:53

18 november 2015 15:53

 

 

Het resultaat.

Vorige week was de opening van de Johanna. De nieuwste, mooiste, modernste studentenfat op de Uithof. Niks geen stink hok van 6 m2 bij een of andere vage huisbaas, maar een prachtige plek van alle gemakken voorzien. Een koffietentje van The Village, een gezellige wasserette waar je lekker kan chillen, een mega groot dakterras  om op te bbq’n en een lift. Gelukkig maar, want er zijn 18 verdiepingen! Met prachtige uitzichten.

photocrati gallery

De opening was heel feestelijk en er was de mogelijkheid om een rondleiding te krijgen met de architecten of ontwerpers. Zo konden we de achterliggende ideeën horen en ook bij wat studenten binnen spieken. De opening vloeide over in een bierfest voor de bewoners. Tijd om te gaan dus!

Ben je een keer op de Uithof. Loop dan gerust naar binnen bij de Johanna en geniet van een lekker bakkie koffie. Pak daarna de lift naar de 18e en geniet van het uitzicht. Vervolgens stap je weer in de lift en druk je willekeurige verdiepingen in en laat je je verrassen!

Het ontwerp van de lifthallen, maar ook de wasserette en de coffeecorner is ontworpen door HIK ontwerpers, echt een prachtteam die fantastische ideeën omtovert in werkelijkheid!

Het was hartstikke leuk om aan deze klus mee te werken, echt top! Met dank aan Marije van Bork van HIK, Marianne Kleijnen van SSH en alle ‘modellen’!

042B6908

 

 

 

Vrijstadmarkt Culemborg

De Vrijstadmarkt te Culemborg heeft de laatste zondag van oktober zijn eerste verjaardagsfeestje gevierd, met vooral heel veel zon, ballonnen en gezelligheid! Er was van alles te doen, voor ieder wat wils. Er was een kinderplein, dit keer georganiseerd door Kinderdagverblijf Doortje en Circus Blik. Door de stad struinden singer-songwriters/bands/troubadours en entertainers voor de muziekliefhebbers. Er waren lekkere hapjes en drankjes en prachtige producten te koop die passen bij het heerlijke herfstweer. Zoals de fantastische pizza ovens van Made by van Eeden. Kortom genieten!

SSH Johanna

Het gebouw staat, er wonen al studenten en de foto’s hangen! In de lifthallen van het nieuwe studentencomplex Johanna op de Uithof hangen ze meters groot. Bijna 1 jaar geleden maakte ik de eerste foto voor deze opdracht van de SSH: 18 foto’s van studenten in herkenbaar Utrecht. Ik heb hard geprobeerd de Dom te ontwijken, maar steeds weer kwam hij in zicht. Utrecht kan niet zonder!

Vandaag is de officiële opening. Ik heb mijn ansichtkaarten bij me, leuk om uit te delen aan de bewoners, kunnen ze een kaartje sturen van hun nieuwe woonplek!

Ansichtkaarten Johanna

Wat zit erin de kluis?!

Hoe werkt het in de bedrijfskantine van de Rabobank en hoe sta je mensen te woord? Wat zit er op het dak en nog belangrijker…wat staat er in de kelder? “De kluis!” roepen de kinderen in koor, gevolgd door een wervelwind van verhalen over bandieten en boeven. Kom op daar gaan we! De spanning stijgt als we voor de kluis staan, maar we er nog niet in mogen. Er is een klant bezig..of is het een rover?

Jinc. organiseert snuffelstages voor kinderen (8-16) in Utrecht.

Gezocht: Curator voor LekArt 2016

LekArt is een succesvolle, tweejaarlijkse beeldende kunstmanifestatie in en om Culemborg dat ruim 25 jaar bestaat en bezoekers uit het hele land trekt. De volgende LekArt is in het laatste weekend van september en (mogelijk) de eerste twee weekenden van oktober 2016.

LekArt nodigt elke editie een curator uit om zijn of haar visie binnen een vastgesteld thema op de beeldende kunst tentoon te stellen. Vanuit dit thema gaat de curator op zoek naar kunstenaars die passend geëngageerd werk kunnen leveren. Voor deze editie zoeken wij een

Curator

die met het thema Sharing Territories aan de slag wil gaan.

Wij zijn op zoek naar een curator met ervaring, lef en een aantoonbaar netwerk in de beeldende kunst. Iemand die geëngageerde kunst voelt, proeft en ruikt. Iemand die met zijn/haar keuzes kan verrassen en/of een gevoelige snaar weet te raken bij de bezoekers; een mooi spanningsveld kan creëren tussen bezoekers verrassen en betrokken laten voelen. Een curator met een liefde voor industrieel erfgoed en ervaring met het gebruik maken van grote panden en buitenruimtes.

LekArt streeft ernaar om een deel van de tentoonstelling in collectief opdrachtgeverschap met bewoners van Culemborg uit te voeren. In de editie 2016 zullen dit bewoners zijn uit de ecologische wijk Eva Lanxmeer. Het borgen van de kwaliteit in dit proces van collectief opdrachtgeverschap is een cruciaal onderdeel van het werk van de curator.

Functieprofiel
De curator:

  • Stelt een visueel intrigerende en spraakmakende tentoonstelling samen die aanSharing Territories een dusdanige urgentie geeft dat meer dan alleen Culemborgers en mensen uit de omgeving een bezoek aan de tentoonstelling in 2016 plannen;
  • Ontwikkelt inhoudelijke randactiviteiten (rondleidingen, lezingen en labs) die de tentoonstelling verdiepen en die kunstliefhebbers enthousiasmeren;
  • Bezoekt de kunstenaars die aan de tentoonstelling deelnemen;
  • Communiceert LekArt 2016 in samenwerking met het bestuur en andere betrokken professionals en vrijwilligers zowel geschreven als verbaal voor uitnodigingen, catalogi, openingen, randactiviteiten, de pers, en sponsor/subsidievoorstellen;
  • Licht de tentoonstelling toe bij de opening en inhoudelijke randactiviteiten;
  • Heeft ervaring met gevoel voor collectief opdrachtgeverschap bij de productie van tentoonstellingen;
  • Werkt nauw samen met het team; zowel voor productie als communicatie.

Opleiding, ervaring en vaardigheden
De curator:

  • Heeft de afgelopen 5 jaar aantoonbaar minimaal vier tentoonstellingen van hedendaagse kunst gecureerd;
  • Is in staat een concept/idee te vertalen naar een boeiend verhaal en dat te communiceren naar een geïnteresseerd publiek.

Aanbod
LekArt werkt met een vaste curator vergoeding voor de ontwikkeling van de tentoonstelling en bijbehorende randprogrammering.

Pitchen?
Is dit iets voor jou, handel dan snel. Stuur een motivatie en korte pitch over hoe jij voor LekArt 2016 Sharing Territories wilt aanpakken en welke kunstenaars jij daarvoor zou willen benaderen. Graag ook een uitgebreid CV met relevante (werk)ervaring en inzicht in netwerken meesturen. De deadline is 27 september 2015. Wij hopen voor uiterlijk half oktober een keuze te hebben gemaakt.

Contact
Stuur je informatie naar: info@lekart.nl. Voor vragen kan je terecht bij Elisabeth ter Borg: e.ter.borg@hotmail.com of 06-13223813.

www.lekart.nl