Gezocht: Curator voor LekArt 2016

LekArt is een succesvolle, tweejaarlijkse beeldende kunstmanifestatie in en om Culemborg dat ruim 25 jaar bestaat en bezoekers uit het hele land trekt. De volgende LekArt is in het laatste weekend van september en (mogelijk) de eerste twee weekenden van oktober 2016.

LekArt nodigt elke editie een curator uit om zijn of haar visie binnen een vastgesteld thema op de beeldende kunst tentoon te stellen. Vanuit dit thema gaat de curator op zoek naar kunstenaars die passend geëngageerd werk kunnen leveren. Voor deze editie zoeken wij een

Curator

die met het thema Sharing Territories aan de slag wil gaan.

Wij zijn op zoek naar een curator met ervaring, lef en een aantoonbaar netwerk in de beeldende kunst. Iemand die geëngageerde kunst voelt, proeft en ruikt. Iemand die met zijn/haar keuzes kan verrassen en/of een gevoelige snaar weet te raken bij de bezoekers; een mooi spanningsveld kan creëren tussen bezoekers verrassen en betrokken laten voelen. Een curator met een liefde voor industrieel erfgoed en ervaring met het gebruik maken van grote panden en buitenruimtes.

LekArt streeft ernaar om een deel van de tentoonstelling in collectief opdrachtgeverschap met bewoners van Culemborg uit te voeren. In de editie 2016 zullen dit bewoners zijn uit de ecologische wijk Eva Lanxmeer. Het borgen van de kwaliteit in dit proces van collectief opdrachtgeverschap is een cruciaal onderdeel van het werk van de curator.

Functieprofiel
De curator:

  • Stelt een visueel intrigerende en spraakmakende tentoonstelling samen die aanSharing Territories een dusdanige urgentie geeft dat meer dan alleen Culemborgers en mensen uit de omgeving een bezoek aan de tentoonstelling in 2016 plannen;
  • Ontwikkelt inhoudelijke randactiviteiten (rondleidingen, lezingen en labs) die de tentoonstelling verdiepen en die kunstliefhebbers enthousiasmeren;
  • Bezoekt de kunstenaars die aan de tentoonstelling deelnemen;
  • Communiceert LekArt 2016 in samenwerking met het bestuur en andere betrokken professionals en vrijwilligers zowel geschreven als verbaal voor uitnodigingen, catalogi, openingen, randactiviteiten, de pers, en sponsor/subsidievoorstellen;
  • Licht de tentoonstelling toe bij de opening en inhoudelijke randactiviteiten;
  • Heeft ervaring met gevoel voor collectief opdrachtgeverschap bij de productie van tentoonstellingen;
  • Werkt nauw samen met het team; zowel voor productie als communicatie.

Opleiding, ervaring en vaardigheden
De curator:

  • Heeft de afgelopen 5 jaar aantoonbaar minimaal vier tentoonstellingen van hedendaagse kunst gecureerd;
  • Is in staat een concept/idee te vertalen naar een boeiend verhaal en dat te communiceren naar een geïnteresseerd publiek.

Aanbod
LekArt werkt met een vaste curator vergoeding voor de ontwikkeling van de tentoonstelling en bijbehorende randprogrammering.

Pitchen?
Is dit iets voor jou, handel dan snel. Stuur een motivatie en korte pitch over hoe jij voor LekArt 2016 Sharing Territories wilt aanpakken en welke kunstenaars jij daarvoor zou willen benaderen. Graag ook een uitgebreid CV met relevante (werk)ervaring en inzicht in netwerken meesturen. De deadline is 27 september 2015. Wij hopen voor uiterlijk half oktober een keuze te hebben gemaakt.

Contact
Stuur je informatie naar: info@lekart.nl. Voor vragen kan je terecht bij Elisabeth ter Borg: e.ter.borg@hotmail.com of 06-13223813.

www.lekart.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *