Licht: light photography

De afgelopen weken heb ik het gehad over natuurlijk licht. Deze blog gaat over kunstlicht en truckjes die je kan uitproberen met verschillende soorten licht. De zomer is de perfecte tijd van het jaar om er ’s avonds op uit te gaan om van alles uit te proberen, zoals licht tekeningen. Het is dan niet koud buiten en de lucht is vaak helder. Onderaan deze blog staan 5 tips die je toe kunt passen.

Light photography is niet iets van nu, de eerste fotografen experimenteerden er al mee en ook kunstenaars van de 20ste eeuw, zoals Picasso, maakten licht creaties. Op deze website staat de geschiedenis van  ‘light photography’ op een leuke en interessante manier beschreven.


De fotograaf  Michael Bosanko is een ware licht kunstenaar. Met behulp van LEDlight en een goede timing weet hij fantastische foto’s te maken. Voor inspiratie en ideeën kijk dan eens op zijn website .
Er zijn veel meer fotografen die met licht experimenteren. Zo heb ik al eerder de fotografen van Esenbe in het ‘licht’ gezet. Zij zijn drie fotografen uit Engeland die ieder op een eigen manier creatief met licht omgaan. Met hun rondreizende expositie laten zij hun foto’s aan heel Kent zien.
Wat kan je zelf doen om zulke waanzinnige foto’s te maken?

5 tips op een rij:

  1. Zorg voor een goede uitrusting: statief, losse flitser, verschillende soorten LED licht of kleurrijke lightsticks (te koop bij oa kampeerwinkels), genoeg accu’s en kaarten, evt een afstandbediening en heel handig: een ‘assistent/model’.
  2. Bedenk van te voren wat je wil doen: begin simpel, bijvoorbeeld namen schrijven en simpele vormpjes tekenen, zoals een hartje.
  3. Zoek een goede locatie. Camera op statief, camera stand op M en zet de sluitertijd op 10 sec (10’’). Pas het diafragma (f stop) daarop aan. Iso waarde op 400 of lager, niet hoger ivm ruis. Ga eerst het licht testen. Is het te licht of donker? Verschuif met het diafragma indien nodig.
  4. Ga lekker aan de slag met simpele vormen. Zodra je er handigheid in krijgt kan je de uitdaging vergroten door langere sluitertijden toe te passen en grotere tekeningen te maken.
  5. Have fun! Als je eenmaal de smaak te pakken hebt, zijn de resultaten verbluffend!

Succes en fijne vakantie!

Wil je graag je mooiste vakantie foto met mij en anderen delen? Dat kan! Stuur de foto naar mij toe en dan plaats ik de foto in een ‘Vakantie Kiekjes Special’ blog in de eerste week van september! Stuur je foto naar info@bodilanais.com

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *